2009. november 25., szerda

Fél éves nagyfiú





Betegség

Kezdődött azzal hogy egyik nap Jázmin haza jött az oviból lázasan gyorsan lázcsillapitás, az le is ment más baja nem volt nem köhögött, nem csorgott az orra semmi ilyesmi, másnap el is engedtem oviba pénteken mert nem volt semmi tünete majd mikor érte mentem azt mondta nagyon álmos és alig várja már hogy lefeküdjön, hát persze tűz forró volt, na szidtam magam rendesen miért engedtem el a reggel, gyorsan lázcsillapitás megint semmi baja semmi tünet.
Engem kezdett rázni a hideg befeküdtem az ágyba, később még mindig rázott a hideg de éreztem valami nem ok-s megmértem a lázam 39.5 volt na gyorsan lázcsillapitó Árminnak ép kaja idő következett nem mert szopiztatni sem, de elfogadta és úgy tudtam most már tudom jól csináltam lehet lázasan is szopiztatni igaz akkor már lement 38-ra, és ez így volt egész hétvégén láz láz láz, és örültem mert a gyerekeken semmi tünet nem volt.Attila be akart vinni a kórházba az ügyeletre feszt én nem akartam féltem be utalnak és akkor mi lesz az én kis szopizós babámmal.Nagy nehezen de eltelt a hétvége.Hétfőn elmentem a háziorvoshoz kaptam AB-t náthás voltam, de azt mondta ne szopjon Ármin legalább 2 napig...húúú engem már a sirógörcs kerülgetett, vettem tápszert majd otthon be próbálkoztam vele hát ő nem értett velem egyet és csak ordított hogy mit akarok én a cumis üveggel tehát oda adtam neki a cicit, én pedig nem vettem be a gyógyszereket konzultáltam a homeos dokival is, amúgy is már jobban voltam a hétvégéhez képest kipihentem szerintem.
De este mindkét gyerek köhögött már,Jázmin lázas is volt másnap elmentem vele dokihoz mandula gyulladás kaptak mindketten gyógyszert láz nem is volt már aztán egyiknél sem.Sőt ma már újra egézszéges mindenki.Jázmin tegnap óta újra jár oviba bár félek mikor hoz megint haza valamit, nem értem sokan miért visznek beteg gyereket az oviba?!

fél éves

Ma fél éves Ármin Márk!!!Olyan hamar el telt az idő el sem hiszem ő pedig már nem is olyan kicsi baba, és annyira kis ügyes na persze mit is mondhatnák anyaként.:))
8,5 kg, 74 cm, izeg mozog mindig kúszik mint egy kis kukac,kutyázik, maga körül forog és ha akar mindent elér.
Van 2 foga az első november 11-én jött ki a második pedig november 19-én elég nyügi volt aznap semmi nem volt jó neki csak őlben volt el.
Nagyon vidám baba és akkorákat visit hogy csak.

2009. november 12., csütörtök

Pár kép








Árminról

Most írok újra Árminról egy kicsit.

Tegnap ki bújt az első fogacska, annyira örültem neki én, pedig más azt mondaná ááá csak egy fog meg hát megszenvedtünk érte mind mikor Árminra csak úgy a semmiből rájött az ordítás gondolom bele bele nyilallhatott neki.
Voltunk méredzkedésen is már 8,5 kilós nagy fiú.
Már nem hagyhatom ott sehol mert kimászik lecsúszik minden honnan.
Van neki a pihiszékje hát onnan olyan szépen tudja csinálni a kiszállást egyszer le videózom, csak úgy ni fogja magát és addig addig nyomja előre a fenekét amíg már lent csücsül a főldőn aztán pedig hasra fordul és kész már lent is van, lent pedig úgy közlekedik, hogy gurul mindenfelé.Jázmint egyenesen imádja ha ő ott van senki más nem érdekli szerencsére ez fordítva is így van egyenlőre.

Most sajnos két napja csúnya ugatósan köhög de csak álmában és tele van az orra nem folyik neki csak ki kell szívni elég sürün.
Nem is tudom hol fázhatott meg mert hát nem megyek ki vele meg hát védve van ha ki is viszem.
Szóval most egyenlőre próbálom a Stodal golyókat adni neki remélem jobban lesz, mert a háziorvos megint nagyon erős AB-t irt fel.Sürgősen váltanom kell mert egyáltalán nem bízom meg már benne soha nem próbál valami mást adni előbb.Még jó hogy ott a homeós doki is.

Meseház


Hát mondjuk már szombaton keletet volna írjak róla mert akkor voltunk mese házban, de valahogy mindig nehezen jön, hogy írjak.
Szóval rábukkantam a neten arra hogy mi nálunk is létezik ilyesmi és egyéb tevékenységek gyerekeknek például Bóbita meg még sok más minden hááát én nagyon örültem neki.
Mese ház ép november 7-én volt én előtte 2 nappal bukkantam rá nemis messze tőlünk (Posticumnál)
11 órától kezdődött el indultunk Ármin el is aludt a baba kocsiba ugyanis gyalogosan meg villamossal mentünk Jázmin imádja.
Aztán oda értünk sok gyerek volt a teremben leterítve szőnyeg azon rengeteg játék Jázmin nagyon szerette, majd mikor már úgy gondolták több gyerek nem jön, el kezdték a mesét ami a gyerekek bevonásával történt sőt mi szülök is közre játszottunk benne, én nekem is nagyon tetszett a mese a süniről aki elment ennivalót keresni a két kis lovacskájának akiknek egy kis tököcskéből csinált házikót.
A végén a gyerekek sütötököt ehettek, teát és kalácsot is kaptak, majd tök lámpásokat készítettünk, meg hajókat és minden mást amit a képzeletben ki lehet találni.
Fáradtan jöttünk haza nem is kell mondanom Jázmin 2 perc alatt el is aludt az ebéd után.
Legközelebb december 19-én lesz ahol Kányádi Sándor mese mondó is eljön aztán pedig majd karácsonyi díszeket alkotunk.
Képeket nem csináltam mert persze nagy sietségben itthon hagytam a gépet.Csak itthon a kis Tökről.

2009. november 3., kedd

Útban a cirkusz fele..itt tavaszra lesz egy nagyon szép park és tőlúnk 2 percre van alig várom már.:))

póninFürcsi után...


A macival.

Hétvége...Cirkusz

Most szünet van az oviban, itthon vagyok egész héten de feltalálom magam elég rendesen gyurmázom, rajzolok néha szükségem van anyára is mert hát ugye kettesben egyből szebb a játék.:))
Vasárnap pedig cirkuszban voltunk anyával ketten nagyon jó volt, nyáron voltam már de akkor apával...most elvittem anyát is, tátott szájjal figyeltem végig az egészet bár anya szerint nem volt egy nagy színvonalas cirkusz túl sok állat sem volt.De a lényeg nekem tetszett.
Még a pónira is ráültem!
Itthon Ármin nagyon jól elvolt apával meg dédivel mert pont jött hozzánk várta az anya nagynénjét mert elviszik magukhoz pár napra...itt volt a találka.
Az oviba szeretek járni nagyon, amikor anya kérdi mit tanultam én csak simán rá vágom azt hogy semmit.De aztán mindennap énekelek vagy mondókázom aztán csak rá jön a turpisságomra...mégis csak tanulok én valamit abban az oviban.
Szeretek kapni piros pontot van mikor egy nap kettőt is kapok.Az óvónéni azt mondta anyának ott nagyon ügyes és jó kislány vagyok aki hallgat az óvó nénire, itthon pediggg.....hááát van mikor sokat rosszalkodóm.
Szombaton például azt játszottam este megint megyünk lagziba így hát el kezdtem csinálni a frizurámat előbb Ármin testápólóját kentem rá aztán miután azt anya elvette tőlem rákentem a teámat és ezt az egészet pár csipesszel egészítettem ki.

Ármin, 5 hónapos múlt nem is tudom hogyan telt el ilyen hamar ez a mindjárt fél év olyan nagy fiú már.És kis értelmes.
Bár vannak neki is rosz pillanatai ennek ellenére el lehet mondani hogy még mindig kis nyugis baba aki imádja ha vele foglalkoznak.
Ha lerakom a földre akármire egyből le kúszik róla, az legújabb teknikája pedig az hogy addig görgeti magát amíg eléri a cél pontot amit ki tűzött magának.
Volt már egy pár kóstoltatás is almával ízlik neki de annyira mégsem igényeli.
Most vettem rizs pépet mert este nagyon kis nyűgi és óránként felsír...ilyenkor persze nem jó semmi csak a cici kell neki az este adtam neki késő délután és láss csodát végig aludta az éjszakát, persze felkelt de akkor is 3 órákkor aztán pedig 8-kor.