2010. január 26., kedd

Korház

Sajna miután meg írtam itt a bejegyzést, ki akartam épen kapcsolni a gépet.Mikor fura hangra lettem figyelmes a gyerek szobából.
Azt hittem Jázmin megint beszél álmában ez fél 12kor volt.De nem Ármin teljesen be volt kuporodva a kiságya sarkában és furi hangokat ad ki.Aztán pedig el kezdett ugatósan köhögni na akkor már tudtam itt baj van, ő szegény sírt volna de nem kapott levegőt sem. Elő vettem gyorsan az aeroszol készüléket, de nem engedte csak sírt volna de nem tudott.No akkor fel öltöztettem Ármint Attila pedig Jázmint mert vinni kelletett őt is nem volt kivel hagyni, szegény alig bírt fel ébredni.

A kórházban egyből ki vizsgálták mondták bent kell maradni légcsőhurut gyulladás, erős fulladással, szegény megvolt nagyon ijedve, be rakták a branult vettek vért, aeroszolt csináltak, majd fel vittek minket az osztályra, aztán a légzése helyre állt de nagyon csúnyán hallatszott.
Most már szerencsére jól van még nem teljesen de haza engedtek mert van itthon gépünk és itthon csináljuk tovább a kezelést, a kórházban remélem nem szedtünk ősze egy jó kis hasmenéses vírust mert nagyon sokan voltak ilyennel ott ahol voltunk azért is engedtek haza.
Jázmin szegény nagyon nehezen vált el a kórházban tőlünk de megértette, bár mindig görbült lefele a kis szája de annyira tartotta magát azon hogy ne sírjon.
Ma már itthon 1 óta, de remélem ennyi volt, bár Jázminnak 3 éves koráig olyan sürün volt ez mindig.Mondta is a doktorné hogy le váltja nővérkéjét.







2010. január 24., vasárnap

3 év és 5 hónap avagy 8 hónapos nagy fiú

Jövő hónapban már 3 és fél éves lesz az én nagylányom.Mennyire eltelt az idő és annyira jó is mert sok mindent meg tudunk beszélni, persze eddig is sok mindenben segített sőőőt mindenben benne volt de most már egyre ügyesebb mindennel is!

Most kicsit betegek Jázmin köhög, Árminnak csorog az orra állandóan porszivozni kell szegénynek amit utál rendesen.Remélem nem lesz semmi komolyabb.Jázmint nem viszem oviba egyenlőre.
Ő is kis ügyes napról napra.
Sokat fejlődött mozgás terén.Január másodikán el kezdett kúszni mint egy kis kommandós, rá két napra már mászott alig szoktam meg a kúszást.Aztán pedig rá egy hétre már fel állt mindenhol ahol meg tud kapaszkodni.Most már áll rendesen sőt egy kézzel kapaszkodik.Le is tud már ülni szépen nincs annyi sok koppanás.
De mászik ezerrel és mindenhol azt akarja tegyem le a földre hogy mehessen.Nagyon huncutka mindenbe bele mászik már ő is minden érdekli a virág földet is meg kóstálta, pedig még nem lett be vezetve :)).



Hinta palinta




Kedvenc pozició

Kis hintalóban amiből egy az egyben ki mászik fel ál benne.



Meseházban voltunk ahol Tündér országban jártunk ezért a csini rucik.A legjobb barátnőmmel Vanessával.Ő 3 hónappal nagyobb nálam.






2010. január 8., péntek

Kis nosztalgia

Minap nézegettem a képeket Jázminnal...hááát annyira jó volt visza nézni.
Teszek fel 4 képet mind januári.


Itt 4 hónapos volt.
1 Év és 4 hónap.

2 Év és 4 hónap
3 Év és 4 hónapos.

Fürcsi




Mivel már nem tudtam normálisan füröszteni, mert ott a kádban is állandóan fel álni meg elmászni akarna igy előszedtem a fürdető karikát, de jó igy már!

2010. január 7., csütörtök

Igy ál.


B.Ú.É.K.

Uncsitesó Dóri, másfél éves és imádják egymást.Jázmin ugy viselkedik vele mint egy anyuka,


...

Annyi mindent szettem volna írni de mindig le vagyok maradva a bloggal, Árminról, Jázminról sok mindenről.
Mindenkinek kívánok ezúton is Boldog Új Évet szeretetben, békességben egészségben!

Jázminra ma nagyon meg haragudtam.Előszór ma a sarokban volt ő is az oviban méghozzá azért mert meg harapta az egyik kis társát.
Nem vertem meg nem vagyok a verés híve de büntiben van, ami szerintem sokkal jobban fáj neki sőt elmondtuk neki többször is ma azon kívül hogy, ki lett oktatva e miatt hogy, nagyon de nagyon haragszunk rá.Meg értette mert meg kérdi többször is ha még mindig haragszok-e.
Azt mondta holnap bocsánatot kér és meg ígéri soha többet, bár tudom biztosan elő fog még fordulni.
Az a baj hogy, mostanában kutyásat szokott játszani el tudom képzelni ott is valami hasonló történhetett.Ez buta játék.
Annyira sok mindent tud viszont már hogy sokszor meg ijedek nem túl sok ez már egy 3 éves gyereknek számolni tud 20-ig románul, magyarul.Tud 10-ig összeadni is kisebb számokat.Szerintem ez azért van mert vegyes csoportban van és sok mindent el les a nagyoktól, mert én itthon nem tanítok neki ilyeneket.Le írja a nevét és a miénket is.És most már mindig azt kéri románul beszéljek vele és ez is megy neki már nagyon jól.
Szerencsére már 1 jóóó hónapja nincsenek éjszakai be pisilések, Ármin születése útán volt egy jó párszor.(kopp-kopp).

Ármin annyira neki lendült a fejlődésnek mostanában hogy, én csak lesek.
Január 2-án el kezdett szabályosan mászni, azóta minden lehetetlen helyről ősze szedtük már.Ha a konyhában vagyok ki mászik utánam.Ki cuki.
De 2 napja próbálkozik az állással is, na ettől tartok mert persze ő el is engedi magát így volt már pár koppanás és keserves sírás utána.
Szinte mindent napra pontosan ugyanúgy csinál mint régen Jázmin.
A cumit is mind ketten 7 hónaposan unták meg...ő is úgy gondolja jobb cicivel el aludni mint a cumival bár ennek én annyira nem örülök, inkább a cumit választanám.
Az esti altatás emiatt elég nehezen megy, mert persze be alszik a cicin de mikor le raknám az ágyába fel ébred és keservesen sír.Akkor fel veszem és járkálok vele amíg el alszik, hiába próbálom csak simi és vissza neeem ő nem így gondolja.
Annyira telik az idő, olyan hamar el se hiszem hogy már ilyen nagyok.