2009. február 23., hétfő

Névnapom...

Ma amikor anya meg kérdezte mit szeretném, hogy csináljunk egyből rávágtam azt, hogy tortát kérek mivel holnap úgyis a név napom lesz ezért meg is sütöttük és milyen jól is tette anya.Ugyanis volt nálunk Edina és Robi a kereszt szüleim meg Piros mama.

Anyáéktól kaptam egy babát Jázmin herceg nő az Aladdinből nagyon tetszik viszem is magammal minden felé. Ja és a tortára anya kénytelen volt rá rakni 2 -es gyertyát mivel én el akartam fújni is.:))

Vendégeink voltak szinte egész nap, nagyon szeretem az ilyen napokat picit sem lehet így unatkozni.:))
És ami a legjobb, hogy egyúttal 2 és fél éves is lettem pont a név napomon!

ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!Anya és Apa nagyon szeret téged.

Jázmin Adrienn most 30 hónapos...

28-30 hónapos A gyermek tud már lábujjhegyen állni, fel- és leugrani a tárgyakról. Fél lábon egyensúlyozni általában még nem sikerül neki, de próbálkozik. Az egyszerű guruló kisautót vagy biciklit már ügyesen hajtja a lábával.
Felveszi a ruháit, rajzol, és gyurmából figurákat próbál formálni. Kockáiból igazi tornyokat épít. Képes gyöngyöt fűzni, és ha nem túl szoros a gomblyuk, be tudja gombolni a gombokat.
Meg tudja nevezni a testrészeit. Elkezdi helyesen használni az "én" és a "te" személyes névmásokat.
Lassacskán kinő a hiszti-korszakból. Egyre hosszabb ideig tud egy dologra figyelni, és képes várni. Ha valamit megtiltanak neki, érdemes megmagyarázni, hogy miért. Igaz, ezt most még nem érti meg mindig teljesen, de hosszú távon megtérül a magyarázat: megszokja, hogy nem kap értelmetlen parancsokat.
Nappal általában már sikerül szobatisztának, székelési inger esetén pedig szinte sosem fordul elő baleset.

Ez tényleg így van minden ahogyan itt le van írva!:))

2009. február 20., péntek

Kicsi hó...

Kicsi hó hullt múlt hétvégén végig, meg a hét elején is...hiába mondják anyáék hogy ez már rengeteg hó nekem ez akkor is még kicsi hó.:))
Anya azt mondja már legalább 7-8 éve nem volt nálunk ekkora hó.

Éngem apa minden este kivisz szánkózni, anyának integetúnk lentről, ő pedig az ablakból figyelget minket csak.

A hétvégén Pályiban is csoda jól éreztem magam, csináltunk egy nagy nagy hóembert,meg angyalkákat a hóba, anya egyszer meg mutatta aztán nem lehetett volna le álitani.

Vasárnap pedig apa az udvaron mamáéknál labirintust csinált a hóbol és ott mentúnk a szánkóval, azt már nem is mondom mind a két nap útán estére úgy kifáradtam, hogy csak na nem kelett nekem még mese se meg semmi egyéb aludtam mint a bunda :).




Na és mikor pedig itthon vagyunka olyankor le foglalom magamminden félével, például mostanában újra szeretek babázni nagyon, na meg gyurmázni.

A babámat meg biliztetem mindig...nevelem őt is a szobatisztaságra,





2009. február 13., péntek

Havazás

A tegnap délelőtt nagyon rossz idő volt, mi kimentúnk anyával egy kis barátomhoz Vilikéhez, fújt a szél és hideg is volt mondtam is menjúnk visza haza.
Aztán mikor lefekúdtem láttam hogy, hull a hó de nem maradt meg de este viszont amikor újra ki néztem az ablakon akkora nagy hó volt hogy el se hittúk...ki is mentúnk hógolyózni meg hóembert csinálni.

Holnap pedig remélem tudok majd egy jót szánkózni is majd Pályiban.

Tegnap esti szórakozás.:))

2009. február 9., hétfő

Képek

Kis huncutkodás
Lotuszban a lovacskával








Hétvége

A hétvége nagyon jól telt, volt benne kis szomorú hir is na de erről majd később.

Szombaton reggel miútán megittam a tejcsimet, anya már öltöztetett is mentünk is el itthonról, elmentünk új kagylót nézni, aztán pedig a két Dóra uncsi tesóimnak valami kis ajándékot venni úgyanis a névnapjuk volt pénteken.

Aztán irány Pályi, mamánál segítettem apának 2 kis fenyő fát elásni, hordtam én is a földet neki, aztán tata tolt a bicivel... ja és annyira szép tavaszias idő volt hogy, csak na.

Apával lemostuk a kocsit is ki is fényesitettük én persze nem maradhattam ki a munkából, aztán annyira meg éheztem hogy teli is raktam a pocakomat.

Később pedig elmentünk Máté barátomhoz mert ő a 2-ik szülinapját ünnepelte, onnan nagyon nehezen tudtam szabadulni annyira jól éreztúk magunkat, ő is sírt utánam, de meg igértem megyek hozzá még.

Végül pedig be néztúnk pici Dórihoz is felköszöntöttem őtet is, neki nagyon jó kedve volt, csak úgy gagyogott meg mosolygott nekem, én meg neki vissza.

Este 7 óra fele pedig el indultunk haza én egyből el aludtam az úton, még mikor apa kivett és letett az ágyra meg vetkőztetés alatt sem ébredtem fel, majd anya mondta egy fél óra múlva keltsen fel apa mert nem is vacsiztam és tuti fel ébredtem volna az éjjel.

Nagyon nehezen költött fel, erőm nem is volt felkelni lefekvésig végig ott feküdtem csak az ágyban.

Nagy nehezen anya rávett menjünk locsizni. Aztán pedig semmi probléma nélkül el is aludtam.

Másnap reggel, mire felkeltem apa nem volt, piacolni ment, anya pedig már a konyhában főzte az ebédet, aludtam 9-ig máskor nem alszom csak 7.30-8-ig jót tett nekem a szombati sok szaladgálás.

Aztán délben miútán ettem kis leveskét, öltöztünk és mentünk a városba ahol találkám volt sok másik gyerkőccel, anyát ki is küldtem, mert láttam a többieknek sem voltak ott a szülei tehát anya sem maradhatott, eddig még sosem engedtem el aztán bent játszottunk énekelgettünk, jól éreztük magunkat, mikor vége lett bejött anya fel őltöztetni, kint már várt apa is.

Mentünk a korházba meglátogatni a dédimet anya mamáját, mert sajnos ez a szomorú hír szegény kapott egy infarktust. De én mondtam neki gyógyuljon meg hamar, mert szeretjük őt.

Ma már nagyon esős idő van csak a hétvégére jutott úgy látszik a szép tavaszias időből.

A múlt héten voltunk a doktor bácsinál is anyával és apával meg néztük a pici babát pociból, láttuk mindenét és biztos hogy kisfiú lesz, a doktor bácsitól még azt is meg kérdeztem ki rakta oda a babát? Mert nem értem hogy került oda sehogyan sem! Erre mindenki nevetett!