2009. szeptember 27., vasárnap

Árminról...

Még most viszaolvasva jövök rá hogy Árminról szinte nem is irtam, pedig már 4 hónapos nagyfiú...és annyira ügyes fordul minden felé már régóta, 2 és fél hónaposan kezdte pont a keresztelés napján csinálta előszőr.Sokáig nem tudta a kezeit ki húzni maga alól, de hamar rájött arra is.
Égész nap visongat szereti a hangját halgatni, a két kis lába pedig alig ál meg mintha mindig sietne valahová,Jázminnal énekeljük neki ilyenkor a "fürge róka lábakat", ő pedig csak úgy visit őrőmében.
Nagyon kis édi 4 hónaposan volt 7500 gm és 68 cm.nagy hosszú baba, bár tudom nem jó a nagyobb tesóval hasonlitani de Jázmin 4 hósan volt 7300 és 60 cm.Ő tiszta husigolyó volt.:))

Szóval haladunk előre, telik az idő és a pici fiú aki nem is annyira pici egyre ügyesebb, ja és egész nap szinte csak hason hajlandó lenni lent a habtapin, ahol már kúszással kinlódik.

Jővő héten lagzi sógórnőmnek aki Jázmin keresztanyuja, Jázmin be van sózva ő lesz a koszoruslány, egész nap fúja hogy neki lesz majd szép mennyaszonyi ruhája.
Ja és egyik nap azzal álitott az oviból haza hogy ő megbeszélte Márkuszkával és Magorral ezt a dolgot ő lesz a mennyaszony és ők pedig a vőlegények mert neki 2 kell!Le van tárgyalva ezt a szót használta:))) Hát mit mondjak jót nevettem rajta.

2009. szeptember 16., szerda

pár kép is

testvéres kép épen mesélt jázmin hófehérkét Árminnak


Kis mosolygós

Tornáztatóval
Frizurás
Olvasok...:))

Ovi újra

Most ugye az ovi a téma! nálunk szerencsére eddig nagyon jól alakulnak a dolgok,nincs sirás rivás!Egyik reggel mondta hogy ő nem akar menni inkább marad velem és Árminnal itthon de mondtam neki hogy, anya főz takarit és aztán Árminnal megyünk szépen utána, és azért aznap reggel nehezen de elment apájával oviba!
És meséli mit csinálnak mit tanulnak, és annyira aranyosan magyarázza az új élményeit nem győzi mondani és én pedig annyira büszke vagyok az én kis ovisomra.
Ma délben is mikor mentem érte kint játszottak az udvaron és már messziről szaladt hozzám.:))
Csak 4 órásba adtam és vegyes csoportban van ami azt jelenti vannak nagyobbak is eddig bejött remélem továbbiakban is minden ok lesz.

2009. szeptember 14., hétfő

Ovi

Ma az én nagylányom meg kezdte az első ovis napját!Reggel mikor felkeltettem egy hang nélkül kijött fel őltőzőtt és elvégeztük a reggeli teendőket!
Aztán pedig akartam adni neki a szokásos reggeli tejcsijét.De erre a válasz az volt: Anyaaa nekem már nem kel tejcsi mert mától ovisz vadok éssz akkojj nad kiszjány vadok!!!Ész a nad kiszjánok már nem isznak tejcsit!
Akár hogy próbáltam meg itatni vele nem akarta, elindultunk vettünk virágot az óvónéninek amit nagy boldogan át nyújtott neki, adott puszit és mondta akkor majd később menjek érte mert ő ott marad!

Hááát annyi sok érzelem kavarog bennem az én pici kislányomból ovis lett, igaz csak 4 és fél órát van távol tőlem de nekem ez furcsa még.Azt nem is mondom, hogy ő aki máskor minimum fél órát kinlodik az el alvással most 2 perc alatt el aludt.:))

2009. szeptember 6., vasárnap

Szülinapozás

Voltunk lagziban is szombaton hát Jázmin csak a mennyaszony nyomában volt végig, már mondtam mi lesz jővő hónapban mikor majd Edinának a kereszt anyukájának,sogornőmnek lesz a lakodalma :)).Már alig várja mert ő lesz a kis koszoruslány.






Megtartottuk a tengeren is mert épen ott voltunk majd itthon is, tehát örült Jázmin mert volt 2 tortája.:))

Teljesen el érzékenyültem a 3-ik szülinapon mert nem jön hogy elhiggyem mennyire el repült ez a 3 év, és az én kislányom pedig nő és egyre nagyobb és okosabb.


És annyira kis fecsegő hogy, vigyázni kel arra is mit beszélünk előtte mert mindent ki kotyog azt is amit nem kéne.
Homoktorta




Nyaralás
















Sikerült el jutnunk ahogy a tavaly is idén is a tengerre igaz nehezen de csak sikerült.Az út az ok és volt éjjel indultunk így a gyerkőcök pláne Ármin végig aludta szinte az egészet.Jázmin a vége felé már unta de oda értünk szépen a hosszú kocsikázás után.

Kipakolás után siettünk is le a partra egy lubickolásra, Jázmin imádta többször is elmondta egy nap azt, hogy ő mennyire jól őrzi magát és ne menjünk még haza.


Ármin szerintem túl sokat nem érzékelt az egészből végig aludt biztos a levegő változás miatt de ő amúgy is egy kis alvós baba:)).

Minden nap kint voltunk a parton már reggel 6-kor mikor kelt fel a nap a só miatt.





lemaradva de nagyon...

Hát az biztos nagyon de nagyon le vagyok maradva a bloggolással!Nem is tudom mit is írjak így hirtelen hol kezdjem a mesélést, annyi minden történt velünk az útóbi időben.

Edit, te pedig kérted írjak a 2 gyerekes létről a minden napokról...hááát az biztos kicsivel lehetnének hosszabbak a napok mert annyi időm nincs már mint rég volt :)), de hát ez tudni való volt.Viszont imádom így ahogy van.

Szerencsére Jázmin el fogadta a kicsit minden szempontból és imádja sokszor túlságosan is.

Nemsokára kezdődik neki az ovi, én már nagyon izgulok mintha legalábbis én mennék nem is ő, hiszen ő még nem tudja mi vár rá.De hiába így döbbenek rá megnőtt és el kezdődik egy új szakasz az életében.Sokszor gondolok visza milyen hamar el telt ez a 3 év hisz még csak most volt ő is picike...most meg már mindennap meg őrvendeztett minket a legújjab aranyköpéseivel.

Nagyon kis ügyes mindenben benne van ami csak történik itthon vagy akárhol csak segíthessen ő is mindegy ha velem a konyhában épen vagy apának valamiben.

Próbálok jönni és írni sűrűbben de hát valami más mindig közbe jön és így ez elmarad az épen leírni valóm pedig feledésbe megy.